November

Archív-hírek - 2012 November

 

2012. NOVEMBER 22. - ERZSÉBET UTALVÁNY

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeknek az Erzsébet – Utalvány kiosztására 2012. november 23. (péntek) 800 – 1100 - ig kerül sor. 
Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy az utalványokért ebben az időpontban szíveskedjenek befáradni.


2012. NOVEMBER 22. - FALUGAZDÁSZ ÜGYFÉLFOGADÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a falugazdász legközelebbi fogadóórája 2012. december 5.-én esedékes a községünk hivatalában.


2012. NOVEMBER 16. - ,,SZENVEDÉLYES TÁNC''

Szentanc


2012. NOVEMBER 12. - HASZNOS TANÁCSOK A TÉLEN KÖZLEKEDŐKNEK

 • Tájékozódjon az útviszonyokról/rádió, TV és KHT ügyeletek/.
 • Csak a téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel induljon el, különös tekintettel a gumik állapotára.
 • Havas időszakban a gépkocsiban legyen hólapát, vonókötél, alkalmanként kismennyiségű érdesítő anyag.
 • Óvatosan válassza meg a sebességet, ügyeljen arra, hogy a gépkocsiból nem mindig észlelhetők a lokálisan lefagyott területek.
 • Tartson biztonsági követési távolságot, vegye figyelembe a megnövekedett fékutat.
 • Ne kockáztasson előzésnél.
 • A munkagépek mögött síkos az útszakasz, mert a só olvasztó hatása nem azonnali, az ekék után pedig vékonyan tömör hó maradhat. Ezért a sárga villogóval felszerelt gépek megpillantásakor már fokozatosan vegye vissza a sebességet, nehogy rácsússzon a munkagépre és gyakori féklámpa villantásokkal figyelmeztesse arra az Önt követő gépjárművet is.
 • Lemaradva kövesse a munkagépet és ne próbálkozzon az előzéssel, nem tudja milyen az út állapota a munkagép előtt.
 • Ha szembe találkozik munkagéppel csökkentett sebességgel haladjon el mellette, így elkerülheti hogy szórás esetén a nagyobb sószemek és kárt okozzanak gépkocsijában és biztonsággal el tudja kerülni az ekéző járműméretén túlnyúló ekeszárnnyal való találkozást.
 • Ha elakadás- veszélyes helyhez közelít, ne próbáljon meg azon áthaladni /esetleg fokozott sebességgel/, mert a balesetveszély lényegesn megnő. Itt a fő szabály az, hogy a hóeltakarítást ne akadályozza a gépkocsi.
 • Kerülje az elakadást. Kezdődő hófúvás, intenzív havazás esetén a legközelebbi lakott hely elérésekor helyezze biztonságba gépkocsiját, úgy várja be, míg az út ismét járható. Az elakadt járművek akadályozzák a hó eltakarítását és a legnagyobb gondosság esetén is kárt okozhatnak benne a munkagépek vagy a ráekézett hó.
 • Az elakadt gépkocsit lehetőleg ne hagyja egyedül az úton, vagy ha ott marad, akkor értesítési helyet és módot jelöljön meg feltünően látható helyen.
 • Hosszabb utazásnál nem árt, ha takarót, tartalék ruhát és ennivalót is becsomagol.
 • Útközben időben gondoskodjon üzemanyagról. 

2012. NOVEMBER 9. BURSA HUNGARICA

Kertészsziget Község Önkormányzata csatlakozott a BURSA HUNGARICA Ösztöndíjrenszer 2013. évi fordulójához és az A és B tipusú kiírást elérhetővé tette a pályázók számára..

A pályázatok benyújtási határideje: 2012. november 23. 

Figyelem! Változás a pályázás rendjében!

A pályázat beadásához az EPER-Bursa rendszerben pályázói regisztráció szükséges. A regisztrációt követően tölthetik fel pályázati adataikat a csatlakozott önkormányzatok pályázói az EPER-Bursa rendszerben.

(Elérése:https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak.  

További információk a pályázók számára elérhetők ahttp://www.emet.gov.hu/bursa-hungarica oldalon.


2012. NOVEMBER 1. - KUTYAOLTÁS

 Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2012. november 7-én  900-tól 1100-ig   kerül sor a kutyák veszettség elleni oltására.

Az oltás 3.000.-Ft/eb mely tartalmazza a féregtelenítést is.
 

Helyszín:A Polgármesteri Hivatal udvara