Április

Archív-Hírek - 2012 Április

 

2012. ÁPRILIS 20. - TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk az Tisztelt Ügyfeleket, hogy 2012. április 21-én szombaton a Polgármesteri Hivatal zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

 


 

2012. ÁPRILIS 18. - 1 HÉT MÚLVA AGRÁRFÓRUM KERTÉSZSZIGETEN

Forum

 


2012. ÁPRILIS 16. - KIÁLLÍTÁS A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

Tisztelt Lakosok, illetve Érdeklődők!

A Művelődési Házban kiállítás került szervezésre, ahol a Füzesgyarmati Foltvarró csoport munkáit tekinthetik meg, valamint vásárolhatnak is az elkészült munkákból.

 


2012. ÁPRILIS 16. - MÁR CSAK 1 NAP AZ ISKOLAI BEIRATKOZÁSIG

Iskola Beir


2012. ÁPRILIS 6. - HÚSVÉT

Husvet

 


 

2012. ÁPRILIS 5. - ISKOLA BEÍRATKOZÁS

Iskola Beir

 


2012. ÁPRILIS 2. - NYUGDÍJASOK UTAZÁSI KEDVEZMÉNYE

A 2012. január 1-től saját jogú nyugdíjasnak nem minősülő személy részére 2011-ben kiállított „Nyugdíjasok utazási utalványa” 2012. április 30-ig használható fel kedvezményes utazásra.

A Kormány a 44/2012. (III. 20.) Korm. rendelet kiadásával módosította a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendeletet.

A módosítás értelmében az 57 évnél idősebb korábbi rokkantsági vagy korhatár előtti nyugdíjasok továbbra is az eddigiekkel megegyező utazási kedvezményeket vehetnek igénybe. A rokkantsági ellátásban részesülők közül az I. és II. csoportba tartozó rokkantsági nyugdíjra jogosultak szintén élhetnek az utazási kedvezményekkel. Az utazási kedvezmények igénybevételét lehetővé tevő utalványokat az áprilisi ellátásokkal egy időben postázzák ki az érintetteknek.

Az utazási kedvezményekből kizárt csoportok idén már nem kapnak kedvezményekre jogosító igazolványt, de a tavalyi utazási utalványuk 2012. április 30-ig használható fel kedvezményes utazás igénybevételére, amennyiben még nem merítették ki a lehetőségeiket.

Ellátottak utazási utalványa

Az „Ellátottak utazási utalványa” alapján évente 16 alkalommal  kedvezményes menetjegy igénybevételére jogosult az a 65. életévét be nem töltött személy, aki

   

 • saját jogú nyugellátásban, valamint azzal azonos elbírálás alá eső ellátásban részesül,

 • hozzátartozói nyugellátásban részesül,

 • 2011. december 31-ig 57. életévét betöltötte és 2011. december 31-én korhatár előtti öregségi nyugdíjban részesült,

 • rokkantsági ellátásban részesül, és 2011. december 31-én I., illetve II. csoportos rokkantsági nyugdíjra volt jogosult, vagy akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 30%-os vagy kisebb mértékű,

 • rokkantsági ellátásban részesül, amennyiben 2011. december 31-ig 57. életévét betöltötte és 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugdíjra vagy rendszeres szociális járadékra volt jogosult,

 • rokkantsági járadékban, nemzeti gondozási díjban, nemzeti helytállási pótlékban részesül,

 • külföldrõl hazatelepült magyar állampolgár, aki külföldrõl részesül nyugellátásban,

 • nyugdíjsegélyben részesülő egyházi személy,

 • gyám és gyámolt személy, gondnok és gondnokolt személy.2012. ÁPRILIS 2. - DOHÁNYOZNI TILOS

Január elsejével a magyar állam szigorított azon, hogy pontosan hol is lehet rágyújtani az arra vágyakozóknak. Az elmúlt három hónap volt az úgynevezett türelmi idő, a mai naptól azonban kemény bírságokat szabhatnak ki. Nem árt komolyan venni, ugyanis nemcsak a kocsmák és szórakozóhelyek üzemeltetői bírságolhatóak meg, hanem azok is, akik a cigit szívják. Mégpedig igen komoly pénzösszegre.Intézmény esetében 2,5 millió forintig, míg magánszemélynél 50 ezer forintig mehet el a kiszabott büntetés, amelyet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vezényel.

588.dohanyoznitilos.logo

Új törvényünk ezzel Európa egyik legszigorúbbja lesz. Nemcsak a fent említett helyekről, de minden munkahelyről is ki lesz tiltva a dohányzás. A cigiszüneteket tehát az utcára, vagy a udvarra száműzik. Végül pedig minden pályaudvarról, buszmegállóból és aluljáróból és kitiltják a dohányosokat, sőt, a vonatokon sem lesz többé dohányzós vagon. A törvényhozók azt várják az új törvénytől, hogy akárcsak Nyugat-Európában, úgy nálunk is elkezd csökkenni a dohányzók száma.